ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Αθήνα 29-11-2021

Αρ. Πρωτ.: 254

Προς

                                            Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ &

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29-11-2021 συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε το προεδρείο του.

Παρόντες ήταν οι: Πανουτσάκου Βέτα, Αγάκου Βάντα, Παγανέλη Αριάδνη, Ντόντος Παναγιώτης, Καζάκος Ευάγγελος, Ζαβερδινός Άλκης, Δοξακίδης Σωτήρης, Σωτηρία Κορκίδου, Κοντούδης Κυριάκος, Στεβή Ειρήνη, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ανδρεαδέλλης Ιωάννης, Σαραντοπούλου Κάκια, Δεγαίτη Βασιλική, Πασβαντίδης Χαράλαμπος (ο οποίος αποχώρησε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας των θέσεων του Δ.Σ.), Πέππας Θωμάς, Γυπαράκης Γεώργιος, Πολυζώη Ευαγγελία, Μπακογιώργος Ευάγγελος, Ζερβάκης Χρήστος, Κυριακόπουλος Γιώργος, Πνακάς Χαράλαμπος, Φωτεινός Σταύρος και Ιωακειμίδου Νικολέτα.

Αρχικά έγινε συζήτηση για τη θέση της κάθε παράταξης στο ζήτημα της συγκρότησης του Δ.Σ. και της εκλογής των θέσεων ευθύνης.

Η τοποθέτηση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ήταν, ότι γενικά στηρίζει τη θέση για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού – αναλογικού προεδρείου (ανάλογα με την δύναμη που έλαβε η κάθε παράταξη στις εκλογές), εξετάζοντας όμως το ζήτημα κάθε φορά ανάλογα με τις συνθήκες. Ανέδειξε ότι στις σημερινές συνθήκες, στη βάση της παρέμβασης που έκανε η Περιφερειακή Αρχή στο Σύλλογο των Υπαλλήλων στηρίζοντας ουσιαστικά την παράταξη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, αλλά και την απόφαση της συγκεκριμένης παράταξης να συμμετέχει στην ηλεκρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά συμβούλια, κόντρα στις αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργάνων, δε θα ψηφίσει εκπρόσωπο της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για να αναλάβει θέση ευθύνης στο Δ.Σ του ΣΥΠΑ, εάν προταθεί κάτι τέτοιο.

Η τοποθέτηση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ήταν, ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει καμία θέση ευθύνης, στο Δ.Σ. επιλέγοντας να σταθεί ως αντιπολίτευση απέναντι στην πλειοψηφία του Δ.Σ..

Και η τοποθέτηση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ήταν, ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει καμία θέση ευθύνης.

Η τοποθέτηση της ΠΡΩΤ.Α.ΣΥ. ήταν ότι είναι υπέρ ενός προγραμματικού, αγωνιστικού προεδρείου, το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί και γι αυτό δεν επιθυμεί να αναλάβει καμία θέση ευθύνης στο Δ.Σ.

Κατόπιν κατατέθηκαν προτάσεις για τις θέσεις του προεδρείου, όπως αυτές προβλέπονται στο καταστατικό του Συλλόγου και ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για καθεμία, όπως περιγράφεται ακολούθως:

  • Για την θέση του Προέδρου προτάθηκε μόνο η συνάδελφος Βέτα Πανουτσάκου από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 8 λευκά.
  • Για την θέση του α΄ Αντιπροέδρου προτάθηκε μόνο ο συνάδελφος Βαγγέλης Καζάκος από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 9 λευκά.
  • Για την θέση του β΄ Αντιπροέδρου προτάθηκε μόνο ο συνάδελφος Άλκης Ζαβερδινός από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 8 λευκά.
  • Για την θέση του Γραμματέα προτάθηκε μόνο η συνάδελφος Αριάδνη Παγανέλη από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ και 10 λευκά.
  • Για την θέση του Ταμία προτάθηκε μόνο η συνάδελφος Αλεξάνδρα Μαντσιώκα από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ και 10 λευκά.
  • Για την θέση του αναπληρωτή Γραμματέα προτάθηκε μόνο ο συνάδελφος Σωτήρης Δοξακίδης από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ και 10 λευκά.
  • Για την θέση του αναπληρωτή Ταμία προτάθηκε μόνο ο συνάδελφος Κυριάκος Κοντούδης από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ και 10 λευκά.
  • Για την θέση του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων προτάθηκε μόνο η συνάδελφος Ειρήνη Στεβή από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εκλέχτηκε με 13 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 4 λευκά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

 

Σχολιάστε