ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5-9-2016

Αθήνα 6-9-2016

Αρ. Πρωτ. 114

                                                                                                   Προς

Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5-9-2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5-9-2016 με παρόντα τα  17 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Άλκης Ζαβερδινός, Κυριάκος Κοντούδης, Βαγγέλης Καζάκος, Στεβή Ειρήνη, Λέτα Ιωακειμίδου, Γιάννης Ανδρεαδέλλης, Θανάσης Πατουλιάς, Γιώργος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Ντόντος, Σωτήρης Δοξακίδης, Βάντα Αγάκου, Γιώργος Κυριακόπουλος, Χάρης Πνακάς, Πράσινος Ανδρέας, Καπόγιαννης Ηλίας, Απόστολος Τσιάμας, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού συζήτησε για τα ζητήματα και τις εξελίξεις, που σχετίζονται με τον «νέο» Οργανισμό της Περιφέρειας και την «αναμόρφωση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», την κατάσταση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη, την λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, το  Σχέδιο Νόμου για την Απλοποίηση της Αδειοδότησης και τις γενικότερες εξελίξεις που σχετίζονται με την προσπάθεια κυβέρνησης και Ε.Ε. να πείσουν τους εργαζόμενους να μείνουν με σκυμένο το κεφάλι, υιοθέτησε τα σχετικά κείμενα-παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ) και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις,:

  • Υιοθετεί την πρωτοβουλία των μελών του Δ.Σ. για τη συγκέντρωση της εικόνας της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι γονείς που δεν πήραν τα παιδιά τους, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και για την παραπέρα οργάνωση της παρέμβασής μας για το σοβαρό αυτό ζήτημα, που ταλανίζει τις οικογένειες όλων των νεαρών ζευγαριών.
  • Συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μ.μ., στην Ομόνοια για «να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει», «να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας».
  • Απευθύνει κάλεσμα σε Διοικητικά Συμβούλια άλλλων Σωματείων για τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α. (Πλατεία Κλαυθμώνος), την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016, ώρα 13.00, προκειμένου να εκφράσουμε όλοι μαζί την απαίτηση για πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας, για «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων μας και τη χορήγηση των μισθολογικών απωλειών μας.
  • Να καλέσει άμεσα τις Τοπικές Διοικούσες σε συνάντηση για τη οργάνωση της πάλης μας ενάντια στο νέο Οργανισμό της Περιφέρειας και τα υπόλοιπα ζητήματα, που υποβαθμίζουν συνεχώς τις συνθήκες εργασίας μας.
  • Να παρέμβει με ανακοίνωσή του για τα ζητήματα των ρυθμίσεων του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΣ, για τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους συναδέλφους που θα έπρεπε να χορηγείται, για την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας, για την αγωνιστική απάντηση της επετείου από τα 3 χρόνια της δολοφονίας του Π. Φύσσα.
  • Να καταθέσει στο ΥΠΕΣ- Βουλή, δια μέσου της Περιφερειακής Αρχής «τροπολογία»-νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της οργάνωσης και λειτουργίας κατασκήνωσης.
  • Να καλέσει σε συναντήσεις τους συναδέλφους των Διευθύνσεων Οικονομικών που αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα, με την μεταφορά σε αυτούς αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ από 1-1-2017.
  • Να καλέσει σε συναντήσεις τους συναδέλφους – αθλητές, για να συζητήσουν την διοργάνωση της Αθλητικής Δράσης της Ομοσπονδίας.
  • Να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στο συνάδελφό μας παγκόσμιο πρωταθλητή του Άλματος Επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη και να τον ενισχύσει με όλες τις ευχές μας στην παραπέρα προσπάθειά του.
  • Να προχωρήσει σε αιμοδοσία στις 5 Οκτώβρη.
  • Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας (16 -9-16 Εγκαίνια Γραφείων Συλλόγου, 26-30/9/16 Παρουσίαση της 1ης έκθεσης ζωγραφικής έργων εικαστικών συναδέλφων μας).
  • Να διερευνήσει την δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης της πλήρους αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μας.
  • Να προχωρήσει στην υλοποίηση προηγούμενης απόφασης για αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των γραφείων του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί η κυβέρνηση φέρνει και νέα μέτρα πτώχευσης του λαού, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε!

Σημειώνεται ότι οι 12 αποφάσεις ήταν ομόφωνες ενώ η 13η ήταν κατά πλειοψηφία (καταψηφίστηκε από την παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας).

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΠΑ 05-9-2016

Σχολιάστε