ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αθήνα 24 – 1 -2021

Αρ. Πρωτ.: 6

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μπορεί οι κάμερες στο αμαξοστάσιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙΔΙΜΥ), που είχαμε καταγγείλει με το υπ’ αριθμ. 275/2020 έγγραφό μας να ξηλώθηκαν, τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα κι ας έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και ο τότε υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Περιφέρειας Αττικής.

Κανείς τους δεν μας απάντησε εάν το σύστημα πληρούσε τους προβλεπόμενους όρους βιντεοεπιτήρησης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων ούτε καν αναφέρθηκαν στις υποχρεώσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ο υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Περιφέρειας Αττικής προσπέρασαν σκόπιμα τα ζητήματα, που τίθενται σε τέτοιες περιπτώσεις, κρύβοντας της ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής: ποιος είναι ο επιδιωκόμενος σκοπός της βιντεοεπιτήρησης και της επεξεργασίας και εάν δικαιολογείται, από ποιον συλλέγονται τα δεδομένα, που συλλέγονται, από ποιον επεξεργάζονται κι από ποιον αποθηκεύονται, πόσο διάστημα διατηρούνται και πότε καταστρέφονται, γιατί δεν ήταν ενήμεροι οι εργαζόμενοι και γενικότερα τα υποκείμενα των δεδομένων, πως προστατεύονται από κάθε μορφή αθέμιτης επεξεργασίας, πως διασφαλίζεται το απόρρητο και η ασφάλεια των δεδομένων κλπ.

Κανείς τους, ούτε βέβαια η Περιφερειακή Αρχή ασχολήθηκε με το πως αγοράστηκαν οι συγκεκριμένες κάμερες, με ποιανού χρήματα…, ποιος ήτανε ο «καλός χορηγός» ούτε ποιος τις εγκατέστησε…

Κι ας μη μας πει κανείς ότι ήταν «δωρεά»…, γιατί το σίγουρο είναι ότι και αυτή η η «ορφανή» χορηγία εξυπηρετούσε συγκεκριμένους σκοπούς, όπως και η δωρεά υπηρεσιών security από συγκεκριμένη εταιρεία, για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης του κτηρίου επί της οδού Π. Τσαλδάρη 15 στην Καλλιθέα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών!!!

Και επειδή όπως όλοι ξέρουμε «συνηθίζεται» οι εταιρείες φύλαξης να παρέχουν «δωρεάν» υπηρεσίες… έκανε η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως μας καταγγέλθηκε και τα «χατίρια» στην εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών υπηρεσιών, στέλνοντας της στο κινητό της φωτογραφίες με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, ΑΔΤ κλπ) των προσερχόμενων στο κτήριο πολιτών!!!

Αυτή είναι η περιβόητη προστασία των προσωπικών δεδομένων;

Φαίνεται πως αυτές οι υπηρεσίες της αξιολογούνται θετικά και αξιοποιούνται ανάλογα από την Περιφερειακή Αρχή στην απρόσκοπτη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αρμοδιοτήτων και αναθέσεων των «δημοσίων» έργων σε μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες.

Γι αυτό και δεν ιδρώνει το αυτί της Περιφερειακής Αρχής όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε απαράδεκτες συμπεριφορές, όταν συνεχίζουν «εντεταλμένοι» και λοιποί σύμβουλοι και συνεργάτες να «κατέχουν» και να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγούς, όταν προσπαθούν να πάρουν γραφεία εργαζομένων και απαιτούν να συγκροτήσουν γραφεία με γραμματειακή υποστήριξη…

Τι κι αν στενάζουν οι υπηρεσίες από την υποστελέχωση, τι κι αν οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα και να βάζουν το χέρι στη τσέπη για καύσιμα;

Οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν… και συνεχώς χέρι – χέρι Περιφερειακή Αρχή και κυβέρνηση παίρνουν μέτρα ενάντια στη συλλογική δράση, ενάντια σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, προσπαθώντας να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων, που διεκδικούν.

Γι αυτό λέμε ότι είναι η ώρα, είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Sponsored Post Learn from the experts: Create a successful blog with our brand new courseThe WordPress.com Blog

WordPress.com is excited to announce our newest offering: a course just for beginning bloggers where you’ll learn everything you need to know about blogging from the most trusted experts in the industry. We have helped millions of blogs get up and running, we know what works, and we want you to to know everything we know. This course provides all the fundamental skills and inspiration you need to get your blog started, an interactive community forum, and content updated annually.

Να προχωρήσετε στην κάλυψη της «νομικής υποστήριξης» των υπαλλήλων

Αθήνα 24 – 1 -2021

Αρ. Πρωτ.: 5

Προς

                       Περιφερειάρχη Αττικής

          κ. Γ. Πατούλη

Θέμα: Να προχωρήσετε στην κάλυψη της «νομικής υποστήριξης» των υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση με την νομοθέτηση της λεγόμενης «νομικής υποστήριξης» των υπαλλήλων, με τον ν. 4674/2020, άρθρο 52 (όπως διαμορφώθηκε στη συνέχεια και με το άρθρο 52 του ν.4735/2020) χειροτέρευσε την προϋπάρχουσα ρύθμιση (άρθρο 102 του ν. 4483/2017), δεδομένου ότι με την ρύθμισή της προβλέπεται ότι «η καταβολή των δαπανών γίνεται εφόσον, για τις ποινικές υποθέσεις, εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, με την οποία οι υπάλληλοι κηρύσσονται αθώοι ή απαλλάσσονται των κατηγοριών ή τελεσίδικο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, με το οποίο παύεται οριστικά η ποινική δίωξη εναντίον τους ή τίθεται η υπόθεση στο αρχείο».

Η ρύθμιση αυτή είναι μακριά από τις ανάγκες για νομική κάλυψη των υπαλλήλων των ΟΤΑ και σημαίνει ότι οι υπάλληλοι πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, να πληρώνουν οι ίδιοι για την νομική τους υποστήριξη για υπηρεσιακές υποθέσεις για τις οποίες δεν υφίσταται καταγγελία εκ μέρους οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας ή ανεξάρτητης διοικητικής αρχής και να περιμένουν πολλές φορές και χρόνια για να τους καταβληθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες.

Είναι απαράδεκτο οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας που πολύ συχνά χειρίζονται καταγγελίες πολιτών και πολύ συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, για ζητήματα που άπτονται της άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, να αντιμετωπίζουν και τέτοιας φύσης προβλήματα κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους.

Δεν μπορεί να επιβαρύνονται οι υπάλληλοι με χρήμα, ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη και να αντιμετωπίζονται εκ προοιμίου ως ένοχοι, τσαλαπατώντας το «τεκμήριο της αθωότητας” όπως αυτό προσδιορίζεται για όλους, από το ισχύον νομικό μας πλαίσιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΑΠΕ) έχει επανειλημμένα ζητήσει την κατάργηση της ρύθμισης αυτής και την αντικατάστασή της με νέα, που να προβλέπει την άμεση κάλυψη των εξόδων, που καταβάλουν οι εργαζόμενοι των Περιφερειών, όταν εξετάζονται ή διώκονται ή ενάγονται ενώπιον των πολιτικών ή ποινικών δικαστηρίων ή δικαστικών αρχών εφ’ όσον επιλέγουν να τους παρασταθεί ή να εκπροσωπηθούν από πληρεξούσιο δικηγόρο της επιλογής τους, σε οποιοδήποτε στάδιο της δικαστικής διαδικασίας, με μόνη προϋπόθεση ότι δεν διώκονται από την υπηρεσία τους.

Δεδομένου όμως ότι δεν έχουμε ακόμη λάβει καμιά απάντηση, ούτε έχει προχωρήσει καμιά ρύθμιση, που να επιλύει το πρόβλημα, ζητάμε να προχωρήσετε στην κάλυψη της «νομικής υποστήριξης» των υπαλλήλων, που βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με διάφορες διώξεις, αξιοποιώντας άλλα θεσμικά εργαλεία, που διαθέτετε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ Να προχωρήσετε στην κάλυψη της «νομικής υποστήριξης» των υπαλλήλων

Να επιλυθούν τα ζητήματα της νομικής υποστήριξης των υπαλλήλων

Αθήνα 24/1/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 11

Προς

                     Υπουργό Εσωτερικών

        κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: Να επιλυθούν τα ζητήματα της νομικής υποστήριξης των υπαλλήλων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ρύθμιση για την λεγόμενη «νομική υποστήριξη» των υπαλλήλων, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τον ν. 4674/2020, άρθρο 52 και στη συνέχεια με το άρθρο 52 του ν.4735/2020.

Όχι μόνο είναι μακριά από τις ανάγκες για νομική κάλυψη των υπαλλήλων των ΟΤΑ, αλλά χειροτέρεψε και το μέχρι τότε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (άρθρο 102 του ν. 4483/2017), δεδομένου ότι με την ρύθμισή σας προβλέπεται ότι «η καταβολή των δαπανών γίνεται εφόσον, για τις ποινικές υποθέσεις, εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, με την οποία οι υπάλληλοι κηρύσσονται αθώοι ή απαλλάσσονται των κατηγοριών ή τελεσίδικο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, με το οποίο παύεται οριστικά η ποινική δίωξη εναντίον τους ή τίθεται η υπόθεση στο αρχείο».

Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, να πληρώνουν οι ίδιοι για την νομική τους υποστήριξη για υπηρεσιακές υποθέσεις για τις οποίες δεν υφίσταται καταγγελία εκ μέρους οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας ή ανεξάρτητης διοικητικής αρχής και να περιμένουν πολλές φορές και χρόνια για να τους καταβληθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες.

Επίσης η λογική που διαπνέει την ισχύουσα ρύθμιση θέτει υπό αμφισβήτηση την «αθωότητα» των συναδέλφων, που δεν έχουν διωχθεί από την υπηρεσία τους και φορτώνει τους εργαζόμενους με όλα τα δικηγορικά κλπ έξοδα μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική ή απαλλακτική δικαστική απόφαση. Αδιαφορεί για το “τεκμήριο της αθωότητας” όπως αυτό προσδιορίζεται από το ισχύον νομικό μας πλαίσιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Παρ’ ότι είναι γνωστό σε όλους ότι στις Περιφέρειες είναι ενταγμένος μεγάλος αριθμός των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου και ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς πολύ συχνά χειρίζονται καταγγελίες πολιτών και ότι πολύ συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, για ζητήματα που άπτονται της άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, παρ’ ότι έχουμε θέσει το συγκεκριμένο πρόβλημα επανειλημμένα (και στο ΥΠΕΣ και κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στη βουλή), τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την εκτέλεση των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων είναι τεράστια.

Το χρήμα, η ταλαιπωρία και η ψυχική οδύνη, που φορτώνεται στους υπαλλήλους δημιουργούν μια τεράστια επιβάρυνση, που δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της ρύθμισης αυτής και την αντικατάστασή της με νέα, που να προβλέπει την άμεση κάλυψη των εξόδων, που καταβάλουν οι εργαζόμενοι των Περιφερειών, όταν εξετάζονται ή διώκονται ή ενάγονται ενώπιον των πολιτικών ή ποινικών δικαστηρίων ή δικαστικών αρχών εφ’ όσον επιλέγουν να τους παρασταθεί ή να εκπροσωπηθούν από πληρεξούσιο δικηγόρο της επιλογής τους, σε οποιοδήποτε στάδιο της δικαστικής διαδικασίας, με μόνη προϋπόθεση ότι δεν διώκονται από την υπηρεσία τους.

Ζητάμε άμεσα να προωθήσετε νομοθετική ρύθμιση που να λύνει το ζήτημα ολοκληρωμένα.

Κοιν/ση

 1. Υπουργείο Εσωτερικών

Δ/νση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης

2. ΕΝΠΕ

3. Περιφερειάρχες της χώρας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Να επιλυθούν τα ζητήματα της νομικής υποστήριξης των υπαλλήλων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Αθήνα 22-1 -2021

Αρ. Πρωτ.: 5

Προς

τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

 1. Αγάκου Βάντα
 2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
 3. Δοξακίδη Σωτήρη
 4. Ζαβερδινό Άλκη
 5. Ηλιόπουλο Γιώργο
 6. Κοκοβιάδου Σωτηρία
 7. Κοντούδη Κυριάκο
 8. Κορκίδου Σωτηρία
 9. Ντόντο Παναγιώτη
 10. Παγανέλη Αριάδνη
 11. Σαραντοπούλου Κάκια
 12. Στεβή Ειρήνη
 13. Γερακίνη Βασιλική
 14. Κυριακόπουλο Γιώργο
 15. Πνακά Χάρη
 16. Στασινοπούλου Ιωάννα
 17. Τσιλογεώργη Γιώργο
 18. Φωτεινό Σταύρο
 19. Κοκμοτό Ευθύμιο
 20. Ιωακειμίδου Νικολέτα
 21. Μπουκουβάλα Αχιλλέα
 22. Πράσινο Ανδρέα
 23. Κατούνη Κορνηλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλείστε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 9.30 π.μ., με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: presence.gov.gr, με θέματα:

1.Εξελίξεις – εκτιμήσεις, εργασιακά προβλήματα, οργάνωση δράσεων και παρεμβάσεων (Προώθηση Διεκδικητικού Πλαισίου, προβλημάτων σε υγεία & παιδεία, σχεδιασμοί ιδιωτικοποίησης επικουρικής ασφάλισης, αυθαίρετες «μετακινήσεις» και «αναθέσεις, ενίσχυση της καταστολής των εργατικών αγώνων, χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων, εκλογές αιρετών στο Υ.Σ., διοργάνωση εκδηλώσεων κλπ).

2.Οικονομικά.

3.Διάφορα.

Για την χρησιμοποίηση της πλατφόρμας του e: presence.gov.gr η διαδικασία είναι απλή και οι περισσότεροι είμαστε ήδη εγγεγραμμένοι.

Σημειώνουμε ότι η εγγραφή γίνεται μία μόνο φορά μέσω των προσωπικών κωδικών taxisnet, στο www.epresence.gov.gr

Πληροφορίες δίνονται στο βοηθητικό Βίντεο εγγραφής και ενεργοποίησης λογαριασμού: https://www.youtube.com/watch?v=TfAuMhu7VEs

Κοιν/ση

Η πρόσκληση κοινοποιείται και στις Τοπικές Διοικούσες των Παραρτημάτων του Συλλόγου, προκειμένου να συμμετέχουν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ και να πραγματοποιήσουν τις δικές τους εν συνεχεία συνεδριάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΣ 28-1-2021

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Αθήνα 20 /1/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 8

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που εντείνει την καταστολή στα πανεπιστήμια και βάζει φραγμούς για την εισαγωγή των παιδιών μας σε αυτά.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από κοινού από την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προβλέπει:

Την σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1.000 οργανικές θέσεις κατώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και ειδικών φρουρών με δικαίωμα προανάκρισης. Αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ζήτημα της οπλοφορίας τους, στη διακριτική ευχέρεια των Υπ. Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη!

Την συγκρότηση «Πειθαρχικών Συμβουλίων Φοιτητών», με την ταυτόχρονη συγκρότηση «πειθαρχικού δικαίου» στο χώρο των Πανεπιστημίων. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για πειθαρχικά παραπτώματα και πειθαρχικές ποινές, που θα μπορεί να επιβάλλει το «Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών». Τα παραπτώματα θα αφορούν από το αδιάβλητο των εξετάσεων, την κάθε είδους ρύπανση (και ηχορύπανση), τη χρήση χώρων χωρίς άδεια (από φοιτητές) μέχρι και την εκούσια παρεμπόδιση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, σε μια προσπάθεια να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις εργαζομένων και φοιτητών.

Την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας (κάμερες, συστήματα ανίχνευσης κτλ)

Τη λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους των πανεπιστημίων. Επιπλέον, θεωρεί δεδομένη την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό φύλαξης από εταιρείες security!

Χρηματοδοτεί αδρά δράσεις ξένες προς τις πραγματικές ανάγκες εργαζομένων και φοιτητών και εχθρικές για τη διεκδίκησή τους, την ίδια ώρα που λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας φοιτητών κι εργαζομένων και στήριξης της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στην πανδημία, για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές, εκπαιδευτικές, ερευνητικές ανάγκες τους, για μόνιμες προσλήψεις σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υποδομών και της φοιτητική μέριμνας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης μέτρα που δυσχεράνουν την εισαγωγή, επαναφέρουν τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιούν την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των τμημάτων, την ένταση του ελιτισμού για κάποια τμήματα και την υποβάθμιση για άλλα.

Τα πανεπιστήμια δεν έχουν ανάγκη από μηχανισμούς καταστολής, έχουν ανάγκη από προσωπικό, σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, φοιτητική μέριμνα, χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΟΔΠΤΕ, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 12μ. στα Προπύλαια-Αθήνα, όπως και στις άλλες πόλεις της χώρας και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

«ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Αθήνα 18 /1/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 6

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

«ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Μόνιμο εργαλείο υπηρέτησης σκοπιμοτήτων, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού αποτελούν οι «μετακινήσεις» υπαλλήλων από υπηρεσία, σε υπηρεσία.

Μέθοδος διοίκησης που ακολουθούν οι Περιφερειακές Αρχές, σημερινές και προηγούμενες και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με το πρόσχημα των «υπηρεσιακών αναγκών» έφτασε στο σημείο να τοποθετεί νοσηλεύτρια στη Δ/νση Μεταφορών της Π.Ε. Κέρκυρας!!!

Αυτό είναι που λέμε «ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση» ή όπως το λέει ο υπαλληλικός κώδικας «ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου ή της ειδικότητας του».

Σε τέτοια αξιοποίηση του προσωπικού προχωρά η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας…

Βέβαια το «μπόι» της το δείχνει μόνο στους εργαζόμενους κι όχι στις εκάστοτε κυβερνήσεις που έχουν «απαγορεύσει» τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα τα κενά των υπηρεσιών να είναι τεράστια, η ανάπτυξη των αρμοδιοτήτων ελλιπής και η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται μετ’ εμποδίων.

Στεκόμαστε απέναντι στις σκοπιμότητες και τις αυθαιρεσίες.

Απαιτούμε την ανάκληση των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και το σταμάτημα των «μπαλωμάτων» στις υπηρεσίες. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ για τις ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ στην Π.Ε. Κέρκυρας

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεν μπορεί να αξιοποιείται από κανέναν για να επιβάλει μεθόδους «παρακολούθησης»

Αθήνα 18/1/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 7

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεν μπορεί να αξιοποιείται από κανέναν για να επιβάλει μεθόδους «παρακολούθησης»

Αναφερόμαστε στα γεγονότα, που καταγγέλλονται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με την από 23/12/2020 ανακοίνωσή του, αναφορικά με ενέργειες του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Η εκτροπή κλήσεων του Τμήματος Κτηνιατρικής στο τηλέφωνό του υπηρετώντας προφανώς σκοπιμότητες, δυσχέραινε την λειτουργία της υπηρεσίας και την ομαλή επικοινωνία υπαλλήλων και πολιτών.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και συμπεριφορές και απαιτούμε να μην επαναληφθούν. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αξιοποιεί την υποστελέχωση για να επιβάλει αντεργατικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Για τις ενέργειες του Προϊσταμένου ΔΑΟΚ Αρτας

Αρέσει σε %d bloggers: