ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αθήνα 24 – 1 -2021

Αρ. Πρωτ.: 6

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μπορεί οι κάμερες στο αμαξοστάσιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙΔΙΜΥ), που είχαμε καταγγείλει με το υπ’ αριθμ. 275/2020 έγγραφό μας να ξηλώθηκαν, τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα κι ας έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και ο τότε υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Περιφέρειας Αττικής.

Κανείς τους δεν μας απάντησε εάν το σύστημα πληρούσε τους προβλεπόμενους όρους βιντεοεπιτήρησης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων ούτε καν αναφέρθηκαν στις υποχρεώσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ο υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Περιφέρειας Αττικής προσπέρασαν σκόπιμα τα ζητήματα, που τίθενται σε τέτοιες περιπτώσεις, κρύβοντας της ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής: ποιος είναι ο επιδιωκόμενος σκοπός της βιντεοεπιτήρησης και της επεξεργασίας και εάν δικαιολογείται, από ποιον συλλέγονται τα δεδομένα, που συλλέγονται, από ποιον επεξεργάζονται κι από ποιον αποθηκεύονται, πόσο διάστημα διατηρούνται και πότε καταστρέφονται, γιατί δεν ήταν ενήμεροι οι εργαζόμενοι και γενικότερα τα υποκείμενα των δεδομένων, πως προστατεύονται από κάθε μορφή αθέμιτης επεξεργασίας, πως διασφαλίζεται το απόρρητο και η ασφάλεια των δεδομένων κλπ.

Κανείς τους, ούτε βέβαια η Περιφερειακή Αρχή ασχολήθηκε με το πως αγοράστηκαν οι συγκεκριμένες κάμερες, με ποιανού χρήματα…, ποιος ήτανε ο «καλός χορηγός» ούτε ποιος τις εγκατέστησε…

Κι ας μη μας πει κανείς ότι ήταν «δωρεά»…, γιατί το σίγουρο είναι ότι και αυτή η η «ορφανή» χορηγία εξυπηρετούσε συγκεκριμένους σκοπούς, όπως και η δωρεά υπηρεσιών security από συγκεκριμένη εταιρεία, για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης του κτηρίου επί της οδού Π. Τσαλδάρη 15 στην Καλλιθέα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών!!!

Και επειδή όπως όλοι ξέρουμε «συνηθίζεται» οι εταιρείες φύλαξης να παρέχουν «δωρεάν» υπηρεσίες… έκανε η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως μας καταγγέλθηκε και τα «χατίρια» στην εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών υπηρεσιών, στέλνοντας της στο κινητό της φωτογραφίες με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, ΑΔΤ κλπ) των προσερχόμενων στο κτήριο πολιτών!!!

Αυτή είναι η περιβόητη προστασία των προσωπικών δεδομένων;

Φαίνεται πως αυτές οι υπηρεσίες της αξιολογούνται θετικά και αξιοποιούνται ανάλογα από την Περιφερειακή Αρχή στην απρόσκοπτη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αρμοδιοτήτων και αναθέσεων των «δημοσίων» έργων σε μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες.

Γι αυτό και δεν ιδρώνει το αυτί της Περιφερειακής Αρχής όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε απαράδεκτες συμπεριφορές, όταν συνεχίζουν «εντεταλμένοι» και λοιποί σύμβουλοι και συνεργάτες να «κατέχουν» και να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγούς, όταν προσπαθούν να πάρουν γραφεία εργαζομένων και απαιτούν να συγκροτήσουν γραφεία με γραμματειακή υποστήριξη…

Τι κι αν στενάζουν οι υπηρεσίες από την υποστελέχωση, τι κι αν οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα και να βάζουν το χέρι στη τσέπη για καύσιμα;

Οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν… και συνεχώς χέρι – χέρι Περιφερειακή Αρχή και κυβέρνηση παίρνουν μέτρα ενάντια στη συλλογική δράση, ενάντια σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, προσπαθώντας να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων, που διεκδικούν.

Γι αυτό λέμε ότι είναι η ώρα, είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σχολιάστε