ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Αθήνα 13- 5 -2020

Αρ. Πρωτ.: 118

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ικανοποίηση τώρα των αιτημάτων

των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών

Σε αποσπάσεις υπαλλήλων από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (Τμήματα Εμπορίου) της Περιφέρειας Αττικής και τοποθέτησής τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου, αξιοποιώντας το άρθρο 4, παρ. 3 της από 14-3-200 ΠΝΠ.

Η συγκεκριμένη ΠΝΠ, που κυρώθηκε με τον ν.4682 δίνει το δικαίωμα στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID-19 «να μετακινεί ή να αποσπά προσωπικό φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 4440/2016, καθώς και κάθε άλλης διάταξης, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον χρόνο που πάντως δεν δύναται να εκτείνεται μετά από τις 30.9.2020».

Το πρώτο ζήτημα που προκύπτει σχετίζεται με το γεγονός ότι ενώ η σχετική ρύθμιση αφορά στην ανάγκη «κάλυψης αναγκών και τη συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων υποδομών», οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αποσπάστηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να εκτελέσουν τις αρμοδιότητες που ασκούνται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών!!!

Ο έλεγχος της αγοράς, ο έλεγχος του παρεμπορίου, ο έλεγχος των επιχειρήσεων, των λαϊκών αγορών κλπ ανήκει και πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών. Σε τι αποσκοπούν οι αποσπάσεις των συναδέλφων; Μόνο και μόνο για να εμφανίζεται στα ΜΜΕ ο υπουργός Ανάπτυξης ότι ελέγχει την αγορά;

Ερωτηματικά προκύπτουν κι από την στάση του Περιφερειάρχη Αττικής, δεδομένου ότι οι σχετικές Αποφάσεις απόσπασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας βασίζονται και σε έγγραφό του. Γιατί συμφώνησε στην «εκχώρηση» αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας στο Υπουργείο Ανάπτυξης;

Ταυτόχρονα βλέπουμε και σε αυτό το ζήτημα το αντεργατικό πρόσωπο των ρυθμίσεων και των αποφάσεων κυβέρνησης και περιφερειαρχών, αφού όχι μόνο αποσπούν τους υπαλλήλους χωρίς αίτησή τους, τους βάζουν να μετακινούνται για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται με τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα!!! Κι ούτε λόγος βέβαια για αποζημίωση!!!

Φτάνει πια. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Περιφερειών και την εποχή της πανδημίας κι όλο το καιρό είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η «απλήρωτη» δουλειά, η δουλειά χωρίς τα αναγκαία μέσα.

Είναι άμεση ανάγκη η νομοθετική ρύθμιση χορήγησης «ελεγκτικού» επιδόματος στο σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών και των υποστηρικτικών δομών όλων των υπηρεσιών των Περιφερειών, χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών και όλων των μέσων ατομικής προστασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s