ΔΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Αθήνα  25-7-2017

Αρ. Πρωτ.: 163

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής κ. Π. Αθανασιάδη, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Ε. Τασούλη και του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Κ. Παπαχρυσοβέργη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, που είχαν τεθεί στο 153/13-7-17 έγγραφό μας, εκτός των «μετακινήσεων» και του «κτηριακού-συνθήκες εργασίας», για το οποίο ζητήθηκε από την Περιφερειάρχη να συζητηθεί αφού βγει και η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από τη μεριά του Συλλόγου το Δ.Σ. έθεσε τα ζητήματα σύμφωνα με τις αποφάσεις-ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Από τη μεριά της Περιφερειακής Αρχής υπήρξαν συνοπτικά οι παρακάτω τοποθετήσεις:

  1. Για την «ηλεκτρονική πλατφόρμα-1539» μας ενημέρωσε ότι θα είναι σταδιακή η λειτουργία της και αφού προχωρήσει η εκπαίδευση των συναδέλφων, η τοποθέτηση των Η/Υ και βγουν κανονισμός και εγκύκλιος, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε κάθε ενότητα υπηρεσιών.
  2. Για την πορεία της «αξιολόγησης» ότι έχουν κατατεθεί συμπληρωμένα Έντυπα Αξιολόγησης από 100 περίπου συναδέλφους.
  3. Για τα αιτήματα της «νομικής κάλυψης», του «ανθυγιεινού επιδόματος» και της κάλυψης των «κατασκηνωτικών εξόδων» για τα παιδιά μας, που έχουμε ζητήσει να συμπεριληφθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που συζητείται ήδη στη Βουλή μας δήλωσε την πρόθεσή της να παρέμβει προς το ΥΠΕΣ και να ζητήσει την ικανοποίησή τους. Δεσμεύτηκε δε ότι στην τωρινή τροποποίηση του Οργανισμού θα εντάξει τους εργαζόμενους, που λόγω ειδικότητας δικαιούνται το ανθυγιεινό επίδομα, αλλά δεν το λαμβάνουν, στις ειδικότητες, που ήδη δουλεύουν.
  4. Για τα ζητήματα των αστικών και πειθαρχικών ευθυνών, που απασχολούν ήδη συναδέλφους των Τεχνικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικού Τμήματος Δ/νσεων Μεταφορών κλπ για τα οποία αποδέχτηκε την σοβαρότητα και την πολυπλοκότητά τους θα προχωρήσει η από κοινού με το Σύλλογο επεξεργασία, ανάδειξη και διεκδίκηση λύσης.
  5. Για τις αποζημιώσεις των μετακινήσεων και των υπερωριών που η πληρωμή τους εκκρεμεί εδώ και μήνες μας ενημέρωσε ότι έχουν χρεώσει κι άλλους συναδέλφους με την «επεξεργασία» τους ώστε να καταστεί εφικτή η όσο γίνεται γρηγορότερη ολοκλήρωση της εκκαθάρισή τους.
  6.  Για το μεγάλο ζήτημα της συνεχούς υποστελέχωσης μας ενημέρωσε ότι έχει απευθύνει σχετική επιστολή με «προθεσμία» για την αναγκαιότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για να μπορεί να λειτουργήσει η Περιφέρεια και αναμένει τα αποτελέσματα καθώς και ότι για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους της Περιφέρειας έχει ζητηθεί η επέκταση της ρύθμισης, που ψηφίστηκε για τους ΟΤΑ α΄βαθμού.

Συνάδελφοι, από όλα τα παραπάνω γίνεται και πάλι ξεκάθαρη η ανάγκη να βγούμε δυναμικά μπροστά στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Δεν αρκεί να κατανοούν όλοι το δίκιο μας.

Η μαζική μας συμμετοχή στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας θα δώσει ώθηση στις διεκδικήσεις μας, θα επιβάλει λύσεις και ρυθμίσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ για συνάντηση με Περιφερειάρχη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s