ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

Αθήνα  21-07-2017

Αρ. Πρωτ.:160

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

          Κατόπιν παραπόνων και ερωτημάτων πολλών συναδέλφων σχετικά με την καθυστέρηση της καταβολής των εξόδων κίνησης και των υπερωριών, αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε χθες με τον αρμόδιο Γενικό Δ/ντη κ. Κάββαλο, παρουσία της Δ/ντριας Οικονομικής Διαχείρισης κας Χατζοπούλου.

Ο Σύλλογός μας ζητησε την διεκπεραίωση των αιτημάτων, φυσικά με χρονολογική σειρά. Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση που πήρε (δεν ισχύει πλέον) ο Γενικός Δ/ντής να προτάξει πληρωμές σε εργολάβους και ιδιώτες και να παγώσει την πληρωμή των εξόδων κίνησης και των υπερωριών των συναδέλφων επί δίμηνο. Τονίσαμε ότι υπάρχουν απλήρωτοι συνάδελφοι, ακόμα και από το 2015 μερικοί, οι οποίοι βάζουν από την τσέπη τους για να μετακινηθούν, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Ενημερωθήκαμε ότι οι συνάδελφοι των Οικονομικών Υπηρεσιών κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να εκκαθαριστούν οι σχετικές δαπάνες, πλην όμως η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια και για το λόγο αυτό υπάρχει καθυστέρηση.

Γνωρίζουμε την τραγική υποστελέχωση που υπάρχει και που θα συνεχίζεται όσο συνεχίζεται και η «απαγόρευση» των προσλήψεων.

Η κυβέρνηση μεταβιβάζει συνεχώς αρμοδιότητες στις Περιφέρειες χωρίς πόρους και προσωπικό. Οι Περιφερειάρχες από την άλλη πρόθυμα τις αναλαμβάνουν… Δεν είπαν λέξη ούτε για την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ στις Περιφέρειες, ούτε για την μεταβίβαση της εποπτείας των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, ούτε για τον νέο αθλητικό νόμο που φορτώνει τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, ούτε για την υπαγωγή στη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης κ.α.

Δεν απαιτούν ούτε πόρους, ούτε προσωπικό, ενώ γνωρίζουν ότι η όποια ανακατανομή δεν μπορεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και καταγγέλλουμε την πολιτική που εντατικοποιεί τη δουλειά και ξεζουμίζει τους εργαζομένους, που θέλει να τους φορτώνει με καταλογισμούς και αστική ευθύνη.

Τα ζητήματα αυτά έγκαιρα τα είχε αναδείξει ο Σύλλογος μας, είχε προχωρήσει σε συσκέψεις με τους άμεσα εμπλεκόμενους συναδέλφους, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο γραφείο της Περιφερειάρχη, παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή την κατάθεση του Οργανισμού που εναρμόνιζε το πλαίσιο λειτουργίας της Περιφέρειας με το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο.

Συνάδελφοι η ζωή έχει δείξει ότι και τα ζητήματα της στελέχωσης και τα ζητήματα, που θέτουν οι συνάδελφοί μας στις Οικονομικές Υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην Οικονομική Διαχείριση για τη δημιουργία σαφούς θεσμικού πλαισίου, για την εκπαίδευση, για την νομική τους στήριξη και την άρση της αστικής ευθύνης κλπ κερδίζονται μέσα από την συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι χωρίς σύγκρουση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση θα ανακουφιστούν τα προβλήματά μας. Αντίθετα, ο μοναχικός αυτός δρόμος αντικειμενικά καταλήγει στο να τρώμε τις σάρκες μας, εγκλωβισμένοι σε έναν ιδιότυπο εσωτερικό κοινωνικό αυτοματισμό, «βούτυρο στο ψωμί» της εκάστοτε Διοίκησης να αποπροσανατολίζει και να ενσωματώνει τους εργαζομένους στην άδικη πολιτική της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

ΣΥΠΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s